Gry i Encyklopedia Gier

Nie masz konta w serwisie? Zarejestruj się

Borderlands - Forum

Premiera:

PL:2009-10-30
EU:2009-10-24
Skrót informacji:

zobacz opis

Borderlands to gra przedstawiająca post-apokaliptyczną wizję świata, której akcja rozrywa się w bliżej nieokreślonej przyszłości. Za produkcję odpowiedzialne jest studio Gearbox Software, autorzy takich gier, jak chociażby Brothers in Arms. Borderlands...
8.67 / Głosów: 3

Borderlands - rewolucja?

Autor
Wiadomość
rafi5000
#
Borderlands... Jeszcze parę tygodni temu nic nie wiedziałem na temat tej gry. Ot, kolejna strzelanko-naparzanka. Wtedy jeszcze się nie spodziewałem, że będzie to dla mnie najważniejsza premiera do końca tego roku! Tak, teraz pewnie wielu pomyśli o MW2, jaka to wypasła gierka. A ja powiem tak: odgrzewany kotlet. Wiecie, znam już fabułę najnowszej produkcji Infinity Ward. Będziemy chodzić komandosem i strzelać do terrorystów, ale ciii.... To ściśle tajne informacje. :)

Jeśli jeszcze ktoś nie zrozumiał ironii poprzednich zdań, to radzę rozpatrzyć je jeszcze raz. Wracając jednak do Borderlands... To już nie będzie kolejna gierka, w której biegamy, strzelamy i jeszcze raz strzelamy. Owszem, te elementy pozostaną, jednak najciekawsze jest coś innego. Do dyspozycji oddano nam-UWAGA- miliony broni. Tak, dobrze widzicie- MILIONY. Nie znam dokładnej liczby, ale należy brać pod uwagę aż tak duże sumy. Co prawda jest haczyk- wiele broni będzie alternatywnymi wersjami innych(chyba takich "bazowych"), ale mi to nie będzie przeszkadzać.

Na dodatek owe bronie podzielone będą - co przypomina mi np. WoWa i Diablo - na białe, zielone, niebieskie, fioletowe i pomarańczowe. Tak, im "dalszy" kolor, tym bardziej rzadki przedmiot. W grze ponadto będziemy mieli możliwość gridnowania przedmiotów, nawet na specjalnie wyznaczonych strefach(czyżby coś a'la instancje z WoWa? ;>).

Właśnie przed chwilą zamówiłem sobie pre-order gry w sklepie Cenegi(razem z kurierem kosztowała mnie 72zł, ponieważ miałem zniżkę z Kompanii Graczy). Jako ciekawostkę napiszę, że gra, wbrew zapowiedziom Michaela Patchtera(znanego analityka branży gier komputerowych), bardzo dobrze się sprzedaje. W paru sklepach ze oceanem wyczerpały się zapasy. Zainteresowanie jest jak widać bardzo duże.

Zapraszam do dyskusji.
^
egocentryk
#
Póki co Borderlands mnie zdecydowanie nie przekonuje. Być może wynika to z faktu marnej mojej wiedzy w chwili obecnej na temat tej gry. Niemniej to co mogę zaliczyć na pewno na plus, to ciekawie przedstawiona oprawa wizualna produkcji.

Z tego co się orientuję, to gra ta w dużej mierze właśnie na tym grindowaniu polega. Ale zgodnie z tym, co napisałem wyżej, mogę się mylić ;)
Kiss me, I'm Polish
^
Peter
  • Peter
  • 2009-10-24 16:33:06
  • Peter
#
Przyznam szczerze, że jakoś nie przekonuje mnie ta gra. Chyba wolę bardziej standardowe podejście do strzelanin, ale właśnie Modern Warfare. Kampania na ok. 10-12hi tryb multiplayer do którego mogę dołączyć na chwilę, postrzelać i wrócić do innych zajęć. Może wynika to z tego, że mam coraz mniej czasu :)

Choć takie połączenie RPG i strzelaniny z pewnością przypadnie wielu do gustu, może i sam kiedyś spróbuje, z czystej chęci zobaczenia jak taki miks się sprawuje :)
I am the law
^
Halosza
#
Ja za to mam wielką ochotę na tę grę.
^
piper
  • piper
  • 2009-11-05 18:23:23
#
Hehe gierka zajebista ! jestem juz na 19 poziomie doswiadczenia
^
piper
  • piper
  • 2009-11-10 12:19:13
#
YO wie ktos moze jak rozwalic Krooma ?
^
MonaSax
#
ja doszłam Lilith DO 46 POZIOMU POSTACI masakra :P
^
MonaSax
#
#

"YO wie ktos moze jak rozwalic Krooma ? "

To zależy jaką postacią grasz, ponieważ każda postać ma inną moc.
Ja grałam Lilith - ona na kilka sekund potrafi być nie widzialna (zaszłam go od tyłu)
Mordecai - grał mój chłopak ,on jest snajperem więc "ściągnął" go paroma szczałam w głowę.
Umiejętności które rozwijasz w ciągu całej gry,mają pomóc twojj postaci stać się niepokonanym :P
Więc za każdy większy zdobyty level twojej postaci umiejętnie zaplanuj, tak aby postać mogła się rozwijać wedle twoich potrzeb.
^
GDA - Gry dla Aktywnych