Gry i Encyklopedia Gier

Nie masz konta w serwisie? Zarejestruj się

Final Fantasy XIII - Forum

• Inne platformy:
  • PS3

Premiera:

PL:2010-03-09
EU:2010-03-09
Skrót informacji:

zobacz opis

Seria Final Fantasy to niewątpliwie jedna z najbardziej rozpoznawalnych marek gier video, od jej powstania blisko dwie dekady temu, seria sprzedała się w ponad 85 milionach egzemplarzy na całym świecie, dostarczając graczom wielu niezapomnianych godzin rozgrywki. Nic...
6.9 / Głosów: 10

Czy początek faktycznie jest nudny?

Autor
Wiadomość
zymmes
#
Cześć, to mój pierwszy post :]

Stoję przed możliwością okazyjnego zakupu FF XIII, ale naczytałem się wielu negatywnych opinii związanych z początkiem gry. Czy faktycznie w grze zaczyna się coś dziać dopiero po 20, 30 godzinach gry? Czy początek w takim razie jest tak nudny jak to piszą w sieci?

Jestem fanem FF, ale ostatnio gram raczej okazjonalnie 2 godzinny dziennie, z tego by wynikało, że dopiero po 2 tygodniach będę cieszył się grą?

Dziękuję za odpowiedź :]
^
Peter
  • Peter
  • 2010-04-08 19:34:32
  • Peter
#
Faktycznie gra zaczyna się rozkręcać po ok 20h gry, ale wcześniejszych godzin bym nudnymi nie nazwał. Fabuła na początku rozwija się bardzo powoli, ale tak, czy siak jest całkiem ciekawie. Przez ponad 30h spędzonych z tą grą nie czułem się znudzony (no może podczas wykonywania misji na Gran Pulse), a nie mogę tego powiedzieć o wielu grach, które oferują rozgrywkę na poziomie 8h.
I am the law
^
zymmes
#
Trochę mnie to właśnie martwi :[ Mam mało czasu na granie, czy więc mimo wszystko jest sens sięgnąć po grę i siadać do niej na godzinkę, dwie dziennie?
^
GDA - Gry dla Aktywnych