Gry i Encyklopedia Gier

Nie masz konta w serwisie? Zarejestruj się

Mass Effect 2 - Forum

• Inne platformy:
  • PC

Premiera:

PL:2010-01-29
EU:2010-01-26
Skrót informacji:

zobacz opis

Mass Effect 2 to kontynuacja jednej z najlepszych gier role-playing, jaka pierwotnie ukazała się na konsolę Xbox 360. Za przygotowanie tytułu ponownie odpowiada studio BioWare Corporation, znane między innymi z pracy przy hitach takich, jak: KotOR i...
10 / Głosów: 2

Recenzje Mass Effect 2 w pigułce

Autor
Wiadomość
egocentryk
#
W tym tygodniu premiera Mass Effect 2. W sieci pojawia się coraz większa ilość recenzji, które sugerują, że wielkimi krokami zbliża się hit... wiele serwisów już teraz tytułuje projekt studia BioWare grą roku 2010. Średnia ocen na MetaCritic w wysokości 97 punktów mówi sama za siebie.

Zebrałem kilka fragmentów, podsycę apetyt, bo pewnie wiele osób nie może się doczekać tak samo jak i ja.

games(TM):

Pomimo wszystkich rzeczy, w których Mass Effect 2 jest bardziej angażujący... po 35 niezapomnianych godzinach chodzi o postacie, które zostają z nami. Gra roku w styczniu?

X360 Magazine UK:

To niesamowity miks RPG i strzelaniny. Mass Effect szokuje i inspiruje w sposobie korzystania ze swobody wyboru. To przyszłość prowadzenia scenariusza w grach video.

VideoGamer:

Mass Effect 2 to perfekcyjna fuzja strzelaniny i gatunku RPG. Jeśli w to nie grasz - żałuj. Jeśli w to grasz to nie możesz sobie wyobrazić, byś mógł robić coś innego. Pochłaniająca, urzekająca, przebojowa. Dawać DLC i Mass Effect 3.

TeamXbox:

Mass Effect 2 dostarcza najlepsze doświadczenia tej generacji i sprawia, że nie mogę przestać o niej myśleć, nawet po tym jak ukończyłem ją kilka dni temu. Gorsza ocena byłaby niesprawiedliwa. Poczynając od mechaniki, poprzez scenariusz, a kończąc na prezentacji Mass Effect 2 jest tą grą, w której wypowiada się tylko w superlatywach. Nie mogę zarekomendować jej bardziej.

Games Radar (in-house):

Mass Effect 2 to perfekcyjny balans pomiędzy intensywną grą akcji, a wyjątkowym dramatem, którego akcja rozgrywa się w świecie bliskim zniszczenia. To pozycja obowiązkowa dla każdego fana science-fiction.

Eurogamer Italy:

Nie możemy zrobić nic poza celebrowaniem kolejnego majstersztyku od BioWare, gry która nigdy wcześniej nie była tak blisko perfekcji. Jeśli nie zmodernizowaliście PC to zróbcie do teraz; jeśli potrzebowaliście wymówki, by kupić Xbox 360 - macie ją teraz. Ominięcie tej gry byłoby szalone.

Eurogamer:

Sposób w jaki studio BioWare przygotowało Mass Effect 2 sugeruje, że kolejna część gry, Mass Effect 3, będzie najważniejszą grą w historii studia.
Kiss me, I'm Polish
^
GDA - Gry dla Aktywnych